به نقل از سایت اخبار انقلاب و دفاع مقدس : به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «صبح و گفتوگو» با موضوع شهدای غواص عملیات کربلای چهار در ارتباط تلفنی با محمد علی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران از آنتن رادیو گفتوگو پخش شد.
اسفنانی با اشاره به حضور خود در عملیات کربلای چهار گفت: عملیات کربلای چهار بر خلاف آنچه که برخی دوستان بعدها نقل کردند، از جمله عملیات بسیار مهمی بود که انجام شد. گرچه اهداف مورد نظر محقق نشد اما عملیات کربلای پنج را رقم زد و تاثیر بزرگی بر جنگ و نتیجه نهایی دفاع مقدس گذاشت.
وی که از بازماندگان این عملیات در جنگ تحمیلی است بیان کرد: رزمندگان در عملیات کربلای چهار از اروند رود عبور کرده و جاده اصلی فاو - بصره را تصرف کردند و بصره را در محاصره قرار دادند تا ماشینهای عراقی بطور کامل متوقف شوند اما بعدها مشخص شد که متاسفانه عملیات لو رفته بود.
اسفنانی ادامه داد: بنده عضو گروهان غواصی حضرت یونس از لشگر ۱۴ امام حسین (ع) بودم. ما برخلاف روال معمول پنج گروهان شدیم و قرار بود دو تا از گروهانها عملیات را از جبههای به نام امالرصاص آغاز کنند و سه گروهان دیگر از کنار جزیره ام الرصاص عبور کنند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: مسافت از این جزیره تا بصره تقریباً سه تا پنج کیلومتر بود که رزمندگان باید این مسافت را با اسلحه و تجهیزات و مهمات طی میکردند. رزمندگان غواص باید دو به دو در کنار هم سر یک طناب را می گرفتند و در زمان مد کامل آب، حرکت میکردند.
وی یادآور شد: ما چند روز قبل از عملیات در محل عملیات مستقر شده بودیم و تمام تمرینات نهایی را انجام میدادیم البته مرسوم بود که چند شب قبل عملیات به ائمه اطهار (ع) متوسل میشدیم. آن شب هم رزمندهها در سنگر شروع به دعای توسل و زیارت عاشورا خواندن کردند و حال عجیبی پیدا کردند اما عجیبتر اینکه وقتی دعای توسل تمام شد و فانوس سنگرها روشن شد رزمنده ها همچنان گریه می کردند و از هم حلالیت می طلبیدند اما نهایتاً از کانال وارد اروند رود شدیم.
اسفنانی گفت: خط مقدم دشمن پر از انواع و اقسام موانع چیده شده بود، یکی از موانع مورد استفاده عراقیها در آب، مانع خورشیدی بود که تقریباً شبیه قاصدک اما با میلگرد و آهن و مانند توپ گرد است. بعد از آب هم میدان مین و حتی داخل آب هم مینهای منور کار گذاشته بودند که وقتی منفجر میشدند انبوهی از ترکشها را به اطراف پرت میکرد.
وی ادامه داد: ما به سمت جزیره بُلجانیه حرکت کردیم، آن شب برخلاف شبهای گذشته هیچ تیراندازی از دشمن صورت نمیگرفت و این عجیب بود. وقتی به یک سه راهی و تنگه رسیدیم منورهای دشمن روشن شد و بی مهابا و بدون وقفه شروع به تیراندازی کردند.
اسفنانی در ادامه با اشاره به وضعیت غواصان گفت: تصور کنید رزمندگان غواص با تجهیزات وسط آب بودند و هیچ پناهی هم نداشتند، نه میتوانستند فرار کنند و نه توان دفاع از خود را داشتند، بنده آن لحظه احساس میکردم تگرگ بسیار شدیدی بر سر ما میبارد. برخورد گلولهها عمدتاً با سر و صورت بچهها بود و در یک مظلومیت عجیبی مورد اصابت بودند. نهایتاً به قدری گلوله زدند که تعدادی از غواصان به شهادت رسیدند و تعدادی هم مجروح شدند.
وی افزود: بنده و تعدای از غواصان دیگر به سنگر عراقیها و آن موانع خورشیدی رسیدیم و نهایتاً با این شرایط خط را شکستیم و سنگرهای اولیه دشمن را تصرف کردیم و حتی تا نزدیکی پتروشیمی بصره هم رفتیم اما متاسفانه عملیات لو رفت و دستور عقب نشینی صادر شد و تعدادی از بچه ها هم اسیر عراقیها شدند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در پایان ابراز داشت: در حال حاضر شرایطی که مردم زندگی میکنند شایسته آنها نیست و از این بابت شرمنده مردم هستیم و امیدوارم مدیون خون شهدا واقع نشویم.