به نقل از سایت اخبار انقلاب و دفاع مقدس : به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای علیمحمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برای برگزاری جلسه هماندیشی با بیش از ۱۰۰ تن از پژوهشگران حوزه دفاع مقدس، در محل این مرکز برگزار شد.
نائینی در این نشست، دفاع مقدس را یک آزمون برای سنجش کارآمدی مکتب مقاومت در برابر مکتب سازش دانست و گفت: مقاومت در دفاع مقدس یک تجربه موفق در انقلاب اسلامی بود. اساسا این جنگ برای به سازش رساندن و تسلیم جمهوری اسلامی ایران بود و اهمیت سازش برای دشمنان مهمتر از براندازی است. زیرا که سازش می تواند مانع از صدور انقلاب به سایر کشورها شود.
وی افزود: آنچه از سوی جوانان کشور تحت رهبری امام خمینی رخ داد یک جنگ تمام عیار توسط تمام ظرفیت های معارض علیه انقلاب اسلامی بود که برخلاف محاسبات دشمنان، تمام تهدیدات آنان برای ما تبدیل به فرصت شد. بعد از این جنگ دفاع ایران قدرتمندتر و قدرت بازدارندگی ما بیشتر شد. به گونه ای که به الگوی مقاومت برای سایر کشورها تبدیل شدیم. پیام دفاع مقدس برای ما این بود که هرجا متکی به ظرفیت های ملی و مردمی بوده ایم، پاسخ خوبی گرفته ایم.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با بیان اینکه مناسبت های ویژه دفاع مقدس فرصتی برای بررسی میزان بهره برداری ما از گنج جنگ است، تصریح کرد: یکی از مناسبت ها همین هفته پژوهش است و فرصتی برای تمرکز و توجه به ابعاد پژوهشی دفاع مقدس خواهد بود. اهمیت پژوهش و پژوهش گری این است که به ما کمک می کند تا فرصتی برای برنامه ریزی بهتر در بسترهای پژوهشی پیدا کنیم. بررسی بسترهای مختلف و چگونگی فعال کردن زمینه های پژوهشی از نکاتی است که می توانیم با کمک پژوهشگران انجام دهیم.
نائینی در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت توجه ویژه به راهبردها، دستاوردها و آموزه های دفاع مقدس، گفت: دفاع مقدس برای ما یک ثروت بی بدیل ملی است اما به رغم اهمیتی که پژوهش دارد ما هنوز نتوانستیم در عرصه پژوهش دفاع مقدس موفقیت های زیادی داشته باشیم. این در حالی است که پژوهش در حوزه دفاع مقدس می تواند به قدرت سازی جمهوری اسلامی کمک کند چون در پرتو مدیریت امام در دفاع مقدس، ظرفیت های جامعه فعال شد و به میدان آمد.
وی افزود: در پرتو هم اندیشی با نخبگان پژوهش می توانیم اولویت ها را کشف، مشکلات را فهم و به ایده های جدیدی برسیم. در هفته پژوهش تلاش ما این است که ظرفیت های پژوهشی را شناسایی کنیم. سهم آثار پژوهشی در حوزه دفاع مقدس اندک است. از ۱۹ هزار کتاب دفاع مقدس، ۱۰ تا ۱۵ درصد آن آثار پژوهشی است که در فضای تقویت همکاری و تعامل با پژوهشگران و مرکز اسناد دفاع مقدس می توانیم شاهد تحرک و پویایی بیشتر پژوهشگران باشیم. در این زمینه برقراری ارتباط مرکز با مراکز تحقیقاتی و همچنین پژوهشگران با مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مورد توجه خواهد بود.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به پیشینه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس پرداخت و گفت: پیشینه درخشان و کارنامه خوبی از این مرکز وجود دارد. در این مرکز بیش از ۴۰ هزار ساعت فایل صوتی و اسناد دست اول وجود دارد. همچنین میلیون ها برگ سند مکتوب و دست اول در اختیار این مرکز است که می تواند زمینه ای برای ثبت تاریخ شفاهی فرماندهان دفاع مقدس باشد.
به گفته نائینی، مجموعه آثاری که مرکز اسناد و تحقیقات در قالب های مختلف به عنوان کتاب های توصیفی جنگ، روزشمار، اطلس ها، کتاب های نبردی و کارنامه و شناسنامه یگان ها و قرارگاه ها منتشر کرده است، از جمله منابعی است که از این اسناد استخراج شده است.
وی اضافه کرد: ما دو سال قبل فقط ۷۰ مورد با پژوهشگران و محققان قرارداد داشتیم. در صورتی که در حال حاضر ۴۰۰ قرارداد با بیش از ۲۰۰ محقق و پژوهشگر ثبت شده است. در سال آینده به مناسبت چهلمین سال بروز جنگ تحمیلی تصمیم گرفتیم که آثار تولیدی حوزه پژوهش را بررسی کنیم. این کار را هدف بهره برداری از آثار پژوهشی به منظور بهره گیری از آموزه های دفاع مقدس، ارتقاء انگیزه پژوهشگران این حوزه، پاسخ به پرسش ها و مکشوف شدن ابعاد دیگر دفاع مقدس و همچنین ضرورت ایجاد بانک جامع اطلاعاتی صورت می گیرد.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بابیان اینکه سهم پایان نامه های دانشجویی از پژوهش در حوزه دفاع مقدس، اندک است، اظهار داشت: این همایش در صدد است ساز و کاری برای حمایت از دانشجویان علاقه مند به پژوهش در حوزه دفاع مقدس به وجود آورد. در حوزه ترجمه نیز کارهایی را مرکز شروع کرده است که در هفته پژوهش مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
به گفته وی، امسال در هفته پژوهش نشست صمیمانه ای با حضور ۱۰۰ تن از پژوهشگران حوزه دفاع مقدس برگزار خواهد شد که این نشست که پیش درآمدی برای برگزاری نخستین جشنواره انتخاب آثار برتر پژوهشی در حوزه دفاع مقدس خواهد بود. این جشنواره قرار است سال آینده همزمان با چهلمین سال دفاع مقدس برگزار شود.
به گفته وی نشست هماندیشی صمیمانه با پژوهشگران دفاع مقدس که همزمان با هفته پژوهش برپا میشود، روز ۲۴ آذر ماه از ساعت ۸ تا ۱۲ در سالن هویزه باغ موزه دفاع مقدس برگزار میشود.
نائینی تصریح کرد: طی این نشست، ساختارها و ساز و کار این جشنواره ملی تعریف می شود و برای برگزاری آن با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس همکاری خواهیم داشت.