به نقل از سایت اخبار انقلاب و دفاع مقدس : به گزارش خبرنگار مهر، آئین رونمایی کتاب «تا پلاک ۱۴۰» نوشته آذر خزاعی سرچشمه عصر دیروز ۹ آذر ماه با حضور مهدی چمران، سردار داود عامری رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و برخی دیگر از نویسندگان حوزه دفاع مقدس در تالار قصر شیرین باغ موزه دفاع مقدس، برگزار شد.
سردار عامری در این برنامه با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد این کتاب گفت: در این اثر تلاش شده با نگاه متفاوت به جنگ پرداخته شود. با ۱۴۰ نویسنده و هنرمند در این کتاب صحبت شده و نویسنده کوشیده است، آنها را به گفتن خاطراتشان ترغیب کند.
وی با بیان اینکه این کار با نگاه متفاوت انجام شده، خاطرنشان کرد: ما شاهد یکی از خاص ترین آثار منتشر شده در حوزه خاطرات سالهای دفاع مقدس هستیم.
سردار عامری به اهمیت ترویج فرهنگ کتابخوانی پرداخت و گفت: کتاب به عنوان کالای فرهنگی موضوع مهمی است و ما نیازمند نگاهی جدی به مسئله کتاب در کشورمان هستیم.
وی بیان کرد: باید ابعاد مخاطب شناسی در حوزه دفاع مقدس را بشناسیم و در محتوا و ظاهر این آثار، اهتمام ویژه ای داشته باشیم. زیرا پیام های بسیار خاصی قرار است با این آثار به مخاطبان منتقل شود. بنابراین نیازمند قلم فاخر نویسندگان هستیم تا کمک کنند این آثار مخاطبان هر چه بیشتری داشته باشد.
وی افزود: ما برای هر چیزی تبلیغ می کنیم جز کتاب. برای این آثار فرهنگی کمتر موقعیت مناسب برای معرفی و تبلیغ فراهم می کنیم. نیازمندیم نسل جدید را وارد این حوزه کنیم و کسانی که در این صحنه حضور دارند را تجلیل نماییم.
مهدی چمران دیگر سخنران این برنامه بود و با اشاره به خاطره ای از دیدار کارکنان، شاعران و نویسندگان بنیاد حفظ آثار با مقام معظم رهبری گفت: ایشان در همان اولین دیدار به ما توصیه کردند اگر می خواهید تاریخ در ذهن مردم بماند باید از هنر کمک بگیرید تا پیام تاریخ بتواند ماندگار شود. اگر نویسنده بتواند قدرتمند بنویسد اثر او قطعا در جامعه موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب از کتاب بینوایان به عنوان نمونه ای از آثار ادبی یاد کردند که توانست حوادث انقلاب فرانسه را به خوبی در ذهن مردم آن کشور ماندگار کند.
به گفته چمران، متأسفانه مسئله کتاب و کتابخوانی در کشور ما وضع خوبی ندارد و پس از گرانی های اخیر و پائین آمدن ارزش پول ملی با توجه به گران شدن قیمت کتاب، مردم تمایل خود را به خرید کتاب از دست داده اند.
وی یادآور شد: در چنین شرایطی باید بنیاد حفظ آثار چندین برابر در این زمینه فعالیت کند. ما در دفاع مقدس، بهترین مفاهیم را برای نوشتن رمان و کتاب های دیگر در اختیار داریم.
راضیه تجار نیز در این برنامه با تأکید بر ضرورت توجه به نویسندگان ارزشی گفت: احساس می کنم در جاهایی باید به نویسندگان اهمیت بیشتری داده شود و ارزش گذاری بیشتری بر روی آنها انجام گیرد تا مخاطبان به سمت آثار آنها تمایل بیشتری پیدا کنند.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر به زمین ماندن گنج جنگ، خاطرنشان کرد: زمانی بنیاد حفظ آثار بسیار فعال تر از این بود. باید حتماً کسانی باشند که نویسندگان را بیابند و از او حمایت کنند. چه اشکال دارد از نویسندگان باورمند به انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حمایت شود و آنها آثار سفارشی بنویسند. مطمئناً این خوب نیست که افرادی بدون باور به نوشتن آثار سفارشی روی بیاورند.
تجار تصریح کرد: باید نورافکن ها را بر روی سوژه های بر زمین مانده بتابانیم و نوشتن این سوژه ها نیازمند حمایت سازمانها و نهادهای فرهنگی از نویسندگان است. بسیاری از خاطرات نویسندگان هنوز در سینه ها باقی مانده که باید استخراج شود و چه بسا اگر این آثار به زبان های دیگر ترجمه شود، افرادی چون ترامپ دیگر هرگز جرئت نخواهند کرد که فکر حمله به کشور ما را در ذهن خود بپرورانند.
وی ادامه داد: نیازمند برقرار شدن ارتباط میان نویسندگان و هنرمندان هستیم تا پیام دفاع مقدس به خوبی به مردم منتقل شود.
حسن رحیم پور دیگر سخنران این برنامه بود که گفت: نوشتن کتاب «تا پلاک ۱۴۰» کار بزرگی بود که خانم خزاعی آن را انجام دادند. نوشتن از خاطرات دفاع مقدس قطعاً برای یک مادر، همسر و کارمند کار دشواری است. البته همراهی همسرشان (شیشه گران) حتماً در تسهیل این راه موثر بود.
وی افزود: نوشتن از خاطرات آن روزها یکی از چالش های هنرمندان و نویسندگانی بود که فرصتی برای مکتوب کردن آن نداشتند.
در پایان این برنامه، خزاعی سرچشمه نویسنده کتاب نیز به روند نوشته شدن این کتاب اشاره و تصریح کرد: خاطرات این کتاب درباره دهه ۶۰ است. دهه ای که در آن زندگی جریان داشت. من هیچ دخل و تصرفی در خاطرات نویسندگان نداشته ام و این خاطرات فقط ویرایش شده اند.