به نقل از سایت اخبار انقلاب و دفاع مقدس : به گزارش خبرنگار مهر، افتتاحیه نمایشگاه عکس هفتادمین سالگرد کنوانسیونهای ژنو، امروز عصر سه شنبه ۳۰ آبان ماه، با حضور «رتو اشتوکر»، رئیس دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران و «علاماتی»، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس، در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
رتو اشتوکر درباره این نمایشگاه اظهار کرد: هدف ما کاهش رنج و عذاب مردم و حفاظت از آسیب دیدگان درطول جنگ است.
وی افزود: در دنیای سیاستزده و از هم پاشیده امروز باید بتوانیم از قوانین حقوق بشر حفاظت کنیم.
نماینده صلیب سرخ در ایران ادامه داد: امروزه به ازای هر یک نیروی نظامی، ده غیر نظامی آسیب میبینند و باید قوانین بشر دوستانه صلیب سرخ را توسعه داد.
اشتوکر گفت : ما وسیله ای برای دفاع از خود نداریم و فقط میتوانیم تلاش کنیم که جوامع را به رعایت حقوق بشر ترغیب کنیم.
وی در پایان گفت: سعی میکنیم تمام مدارکی را که به روشن شدن وضعیت جنگ ایران و عراق کمک میکند برای مستندسازی در اختیار پژوهشگران قرار دهیم.
همچنین علاماتی، رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس اظهار کرد: جنگ ها پدیده زشت و ناپسندی هستند که گریزی از آن نداریم و دولت ها و افراد، جنگ را یک ابزار برای رسیدن به اهدافشان میبینند.
وی گفت: بعضی سازمانها نقس اساسی و پیش برنده در صلح و اقدامات بشر دوستانه داشتند که یکی از آنها کمیته صلیب سرخ جهانی است.
علاماتی ادامه داد: این کمیته اقدامات مهمی را در تبادل و آزادسازی اسرا انجام داده است و این میتواند نشان افتخاری بر بی طرفی صلیب باشد.
علاماتی گفت: صلیب سرخ در انتقال ۵۷۰ هزار شهید ایرانی و ۱۶۲ هزار جسد عراقی نظارت داشته است.
علاماتی افزود: همچنین این کمیته نقش مهمی در رساندن ۱۳ میلیون و ۱۰۷ هزار نامه به اسرا و خانواده هایشان داشته است. که از این آمار ۲ میلیون و ۱۸۹ هزار و ۶۰۰ نامه اسرا ایرانی به خانواده هایشان و ۳ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۴ نامه از خانواده اسرا ایرانی به آنها است. ۳ میلیون و ۶۹۳ هزار و ۴۷۴ نامه از اسرا عراقی به خانواده هایشان و ۳ میلیون و ۷۸۹ هزار و ۴۶۳ نامه از خانواده اسرای عراقی به آنها است.
رئیس سازمان مدارک گفت: جمهوری اسلامی در رفتارهای انسان دوستانه از صلیب سرخ نیز پیشی گرفته است.به عنوان نمونه ملاقات همسران اسرای عراقی در ایران با آنهاست.
وی افزود: از صلیب سرخ درخواست داریم تا گزارش شفاهی ۲۰۰ نفر از نمایندگان کمیته صلیب سرخ از اردوگاه های عراق را هنگام جنگ تحمیلی به ما دهد.
کنوانسیونهای ژنو در واقع نشستهای دیپلماتیک بین المللی بودند که حاصل آنها تعدادی توافقنامه، به خصوص درمورد حقوق و قوانین بشر دوستانه در مخاصمات مسلحانه شد، که عبارت است از یک مجموعه قوانین بینالمللی برای رفتار انسانی با پرسنل نظامی زخمی و یا اسیر، کارکنان درمانی و غیر نظامیان در طول جنگ و یا مخاصمه مسلحانه.
این نمایشگاه تاریخ تصویب کنوانسیونهای ژنو را با مرور بازه زمانی میان تصویب نخستین کنوانسیون ژنو تا کنوانسیون های ۱۹۴۹ به تصویر میکشد.
موضوعاتی نظیر تاسیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم و کنوانسیون های ژنوی که به ویژه در بازه زمانی میان دو جنگ جهانی به تصویب رسیده بود، در این نمایشگاه معرفی میشوند.
این نمایشگاه از ۳۰ مهر تا ۶ آبان ۹۸ در ساعات ۱۰ الی ۱۵ دایر است.