به نقل از سایت اخبار انقلاب و دفاع مقدس : به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی عبادی فتح، کارشناس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باشرکت در بیست و پنجمین کنفرانس عمومی شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) درکیوتوی ژاپن، ضمن تأکید بر ضرورت تبادل تجارب موزه داری میان ایران با سایر کشورها این موضوع را زمینه ساز شکوفایی این صنعت جوان عنوان کرد.
وی همچنین درباره اهدافش از این سفر هم گفت: ضمن اینکه پیام صلح و دوستی ایران را به جهانیان اعلام کردم به عنوان کارشناس موزه دفاع مقدس با موضوع در بیست و پنجمین کنفرانس عمومی شورای بینالمللی موزهها (ایکوم) درکیوتوی ژاپن شرکت کردم و درباره «موزه های نظامی ایران؛ گذرازسنت به مدرنیته» درکمیته بینالمللی موزههای نظامی و یادمان جنگ (ICOMAM) گزارشی از قدیمیترین اسناد مکتوب درباره تاریخ نظامی ایران و نوشتههای هرودوت در مورد ارتش جاویدان هخامنشی، سیر تکامل سلاحهای سرد ایران از دوران پارینه سنگی تا قاجار و تاریخ سلاحهای گرم از دوران آق قویونلوها تا دوره پهلوی ارایه کردم .
وی در مصاحبه ای هم شرکت کرد که در ادامه مشروح آن را از نظر می گذرانید:
ضرورت تعامل و همکاری بین موزه های ایران و سایر کشورهایی که دارای موزه جنگ هستند چیست؟
به طور کلی موزه داری یا موزه سازی در ایران در مقایسه با اروپا و بسیاری دیگر کشورها مباحث نسبتاً جدیدی هستند. به عنوان مثال، سفرهای ناصرالدین شاه قاجار به فرنگ و آشنایی او با پدیده ای به نام موزه، سبب شد تا در مراجعتش به ایران به فکر ایجاد نخستین موزه ایران باشد، در حالی که در اروپا از صدها سال قبل از آن تاریخ موزه وجود داشت. بنابراین تبادل تجارب موزه داری میان ایران با سایر کشورها میتواند به شکوفایی این صنعت نسبتاً جوان در ایران کمک شایانی کند.
موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در میان موزه های جنگ جهانی چه جایگاهی دارد؟
به اذعان بسیاری از بازدیدکنندگان خارجی از موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، این موزه از بسیاری جهات قابل رقابت و حتی بهتر از موزه های جنگ در کشورهای صاحب نام است. وسعت موزه، حجم استفاده از فناوریها برای انتقال مفهوم، شیوه بیان روایت موزه و… همگی از نقاط شاخص و قوی این موزه هستند.
فکرمی کنید مهمترین خروجی سفر شما به کیوتوی ژاپن چه خواهد بود؟
به عنوان تنها ایرانی حاضر در کنفرانس این کمیته بین المللی، توانستم تا حد امکان موزه داران سایر کشورها شامل آمریکا، هلند، سوئد، روسیه، اسپانیا، لهستان و… را با وضعیت موزه های نظامی ایران و پیشرفتهای کشور در این حوزه آشنا کنم.
سابقه ای از معرفی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در مجامع علمی بین المللی ارایه فرمایید؟
دو سال پیش در کنفرانس این کمیته که در آلمان برگزار شد، مقاله مشترک بنده و یکی از دیگر موزه داران ایرانی توسط ایشان در اون کنفرانس ارائه شد. سال گذشته هم در مجله تخصصی این کمیته که دو بار در سال به صورن الکترونیکی منتشر میشود و در دسترس همه دنیا قرار میگیرد، قسمتهای مختلف این موزه معرفی شد.
واکنش و استقبال موزه داران جهانی نسبت به مطالبی که شما در معرفی موزه به آنها ارایه کردید چه بود؟
موجب حیرت آنها شد حاضرین شرکت کننده در این کنفرانس بین المللی انتظارنداشتند که چنین موزه بزرگ و جامعی در ایران وجود داشته باشد.
با توجه به تبلیغات گسترده رسانه های غربی در ایران هراسی، چقدر تعامل بین موزه داران کشور های جهانی با ایران می تواند صلح و دوستی را بین ایران و سایر کشورها ایجاد کند؟
قطعاً مهمترین پیام موزه ها صلح و دوستی جهانی است. موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ضمن بیان رشادتها و ایستادگی مردم ایران چه در زمان پیروزی انقلاب و چه در دوران دفاع مقدس و عصر حاضر، حامل این پیام است که جنگ و خشونت به هیچ وجه مورد تایید و توجیه نیست اما جمهوری اسلامی ایران همیشه در دفاع از مرزها و تمامیت ارضی خود آماده است.